Hem » Bli vän med din hud
Hem » Bli vän med din hud

Bli vän med din hud

Huden är vårt största organ och skyddar oss likt en rustning mot ovälkomna bakterier och yttre skador från till exempel föroreningar och solens strålar. Men huden reglerar även kroppens temperatur och speglar hur vi mår, både fysiskt och psykiskt. Många lägger ner tid, svett, pengar och tårar för att hålla sig så unga som möjligt. man bör fråga sig själv varför, när det enda vettiga är att följa med tiden, inte jobba mot den. Media sänder ut signaler om att det inte är ok att ha linjer eller – gud förbjude- rynkor. Men sedan några år har kvinnor som Amelia Adamo sakta men säkert lyckats förändra synen på kvinnors utseende, och särskilt den mogna kvinnan.

“Du har den hud du är född med som 20-åring. När du är 50 år den hud du förtjänar.”

Coco Chanel

Jag älskar frisk, välmående hud – att den bär spår av livet är bara spännande. Alla åldrar har sin skönhet så att oroa sig för att åldras är slöseri med både tid och energi – det finns ju ingenting som är mer naturligt och oundvikligt. Kanske är det för att tiden springer iväg utan kontroll som många känner oro inför att bli äldre. Vi kan styra hur vi åldras genom att respektera oss själva och vår kropp och vårda och ta hand om den. Det är till exempel viktigt att hitta bland i livet. Att försöka äta och leva sunt. Att röra på sig och vara ute i naturen så ofta man kan. Att försöka ha roligt och skratta mycket. Vacker hud bygger till stor del på en sund livsstil. Om du sköter din hälsa kommer du också att åldras med behag.

Använd inte sminket som en mask att gömma dig bakom utan se det som ett fantastiskt hjälpmedel för att förstärka känslan av naturlig och vacker hud. Försök alltså att ge huden de bästa förutsättningarna för att den ska hålla sig frisk och i balans, även om dina gener också spelar in.

Från min bok Make-Up

Lämna ett svar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00