Makalöst fina ljusstakar

Anki arbetar som en självständig arkitekt och designer och driver sin egna studio i Stockholm. I studion arbetar hon på ett brett spektrum av projekt, såsom inredningslösningar för hem och offentliga miljöer och även möbler, belysning och produktdesign. Hon driver vanligen projekt från ett tidigt stadium till det slutliga resultatet.

I hennes design  är Anki Gneib kanske den mest internationella av svenska formgivare. Hon rör sig fritt mellan den traditionella skandinaviska och persiska stilen, mellan material som trä, plexiglas och metall, mellan inspiration från Afro frisyrer och dataspel siffror till Nordic folklore.

Alltid med en oförutsägbar, individuell stil och olika resultat nästan varje gång, med entusiastiska reaktioner från media och utmärkelser för Möbler och Lamp of the Year. I många av hennes produkter börjar hon med det enklaste och kanske mest uppenbara utgångspunkterna, som en bokhylla gjord av sammansatta rutor. Men Anki Gneib´s värld stannar inte där – hon lägger rutorna i en vinkel, vilket skapar ett helt annat och överraskande utseende. Och de metallspån i soptunnan utanför verkstaden hon ofta går förbi – kan de göras till något? Självklart – och Jimi lampan och sladden (ja, uppkallad efter Jimi Hendrix) föddes. I sin Reef golvlampa, som fick så stor internationell uppmärksamhet, utforskade Anki Gnieb världen under havsytan i kombination med Corian, vars gränser hon sträckte långt. Reef är nu medlem i hennes familj av ”lyckliga produkter” – långlivade skapelser där hennes hjärta har hittat ett hem.


Kontakt: www.ankigneib.seLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *