Desperate romantics

Lite sex och passion…

Brittisk serie från 2010 som nyligen visats i SVT. Serien handlar om ”Det prerafaelitiska brödraskapet”, en grupp unga konstnärer. Brödraskapet bildades 1848 och deras verk inspirerades av italiensk konst från 13- och 1400-talet. Brödraskapet förkastade vad de ansåg vara okreativ och artificiell historisk målning som de tyckte att deltagarna i den brittiska konstakademien producerade.

Det ska sägas redan från början att detta är en mycket… vad ska man säga… fri och fantasirik tolkning. Den som väntar sig en realistisk skildring av brödraskapets liv och leverne kommer att bli besviken. Men om man gillar lite roligt stoj med en bra historia som dessutom är välspelad så är detta ett riktigt guldkorn.

Sex, konst, passion, prostitution, kärlek. avundsjuka, ambition, humor, utpressning, svartmålning och ännu mer sex i ett enda fantastiskt och magnifikt konstverk. Karaktärerna är härligt överdrivna utan att bli till parodier och varenda bildruta är som en utsökt pralin. Här nuppas och målas det med sådan glöd och passion att man nästan önskar att man var en del av deras värld… men bara nästan. (Dåtidens kondomer återanvändes mer än en gång om man säger så)

Du hittar den här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *