Gazets touperingsskola

Att ha eller inte ha mössa kalla dagar bestäms oftast inte av förnuftet utan av fåfängan. Denna vintern har visserligen varit mild med många har ändå låtit förnuftet tala och använt huvudbonad. Men platt mössfrisyr är inte smickrande. Statiskt hår är inte roligt. Med ”Touperingskolan” vänder du snabbt frisyren från tråkigt mössformat hår till en luftig frisyr på ett par minuter. Toupera gör du lättast med en fintandad kam. För maximalt resultat  tar du en styling produkt till hjälp. Dela håret i passeér.

                                                                                                     Stylingpuder i sprayform 

Använd Björn Axéns stylingpowder 200ml. 130kr. Det ger håret en matt look och kontrollerar därför ett fetare hår samt ger volym, även utan toupering. Produkten är ett spray och är väldigt lätt att fördela jämnt i håret. Dra kammen mot växtriktning närmast roten. Dela håret igen en bit högre upp mot hjässan, upprepa med spray och kam. När hela håret är gjort vänder du huvudet upp o ner och skakar om håret för att få bort överflödigt puder utan att få det på kläderna.
                                                 Bodylotion funkar utmärkt, här från HTH Omega 3/6 Body lotion  200 ml. cirka 42 kr. 

När hela håret är gjort tar du en liten klick hudkräm i handflatorna och fördelar fint i håret genom att fingerkamma och krama in den med händerna. Du får en skönare mer separerad struktur med fukten utan att det blir tungt OCH du tar bort det statiska som får håret att knastra och vara flygigt. Tänk på att det inte ska vara en fet kräm, utan en lättare som inte gör håret tungt eller fett.  Detta är för att bli av med statisk elektricitet som ger flygiga strån. Krama in det i längderna inte i hårbotten, då riskerar du att få motsatt effekt med en fet hårbotten. Kombinationen torrschampo och kräm är inte optimalt.

                                                                                           Ett lättare spray som ger bra stadga.

Med Maria Nila Finishing Spray 300ml. ca 149 kr. fixerar du frisyren och ger stadga åt ditt luftiga svall. Nästa gång du tar av mössan har du inte längre problemet utan vänder upp o ner på huvudet, rufsar till kalufsen och fingerkammar håret uppåt. Så har du tillbaka luftigheten.

 

Bild: Björn Axén

En tanke om “Gazets touperingsskola

  1. Hani says:

    >Hoppas fisken smaadke!Ve4dret har inte ne5tt e4nda hit e4ven om hettan har mattats och molnen har bf6rjat visa sig. Lite regn skulle inte skada f6ver Hakefjorden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *