Julshoppa

Gick ner till waterfront ( ett stort köpcenter här i Kapstaden) för att avverka julklapparna. Tyckte det lät som en utmärkt ide eftersom jag bara har en vecka och fixa allt på ( 5 dagar) och samtidigt jobba som vanligt, Gazet och….. Ja, ni fattar. Jag vill ju hellre pynta, mysa och baka när jag inte jobbar än att springa runt på NK! När jag kom till Waterfront gick jag lite sporadiskt och funderade på vad jag skulle köpa och till vem. Christopher messade häromdagen att han bara behöver ha en gopro kamera. Charles är lättast och handla till. Min bror också lätt. Mamma behöver alltid vackra, sköna, väldoftande och varma saker i smutsiga pastellfamiljen….. Jag började få upp tempot och avverkade butik efter butik. Påsantalet i mina händer växte och växte. Tills jag smet in på wolworths och köpte några kycklingspett för att äta på stående fot eftersom jag glömt av att äta idag, jag var svag. Jag satte mig på en bänk utanför varuhuset. Då kom en flicka i övre tonåren, tror jag. Hon var så utmärglad och smutsig. Jag hade hunnit två tuggor. Hon bad inte om pengar. Hon ville jag skulle köpa mat åt henne. Jag höll på att kräkas av situationen. Jag slänger i mig mat för att rusa vidare och shoppa ngt som vi inte ens behöver. Jag fick inte fram några ord, gav henne brickan med maten och skämdes. Jag skäms fortfarande! Ligger hemma sången och vill krypa under täcket.

Jag försöker göra gott på alla håll och kanter. Faitrade. Räddabarnen. Sopsortering. Unicef….. Jag kände mig så maktlös. Så liten. Så ful.

Men vi får inte sluta. Jag SKA fortsätta se gott i allt o alla. Jag vill inte vara misstänksam. Men jag ÄR inte dum. Jag VILL, jag VÄLJER att se med dom ögonen. Det gör det lättare att hantera hemska, jobbiga situationer.

En god natt önskar jag ett. Jag vet att flickan inte får det bättre om jag svälter mig eller sluta konsumera. Men av respekt la jag ner projekt julklappar där och då, för idag. Det kändes bäst så.

Kärlek.

20111208-224002.jpg

All julskyltning, som är så vacker, tappade sin glans ikväll. Jag hoppas jag hittar det igen. Jag älskar julen, den lever jag på hela året. Viktigaste tiden på hela året, förutom mina barns födelsedagar.

En tanke om “Julshoppa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *