Linda Lindorff

När jag gör Linda är det aldrig ngn diskussion om vad vi ska göra eller hur. Vi har samma smak och tänker lika. När vi är uppe i skogarna norröver och gör TV ska det ju inte vara gala utan det ska vara ett ansikte som inte är iögonfallande när det gäller sminket. Men det ska ge Linda dom ögon hon tycker om så att hon känner sig snygg och trygg samtidigt som det ska ge tryck i blicken så att man understryker hennes agerande och uttalanden/kommentarer.


Senast vi var iväg stog vi och gjorde hår och make-up på en skogsväg utan spegel och fick el från ett aggregat. Det är ofta väldigt mysigt. Det som kan bråka ibland är vind, regn och hårt ljus. Jag vill ha ett mjukt och jämnt ljus när jag lägger ett ansikte. Då var helt perfekt förutsättningar, minus alla små flyfän. Jag jobbade från trunken i min bil, skönt när man kan lägga up grejerna ordentligt och slipper jobba direkt ur väskan. Jag har så mycket saker att det är lite mycket att gräva i. Visst kan jag när jag gör Linda och andra ”on a more regular basis”-personer som jag känner ansiktet utan och innan, packa väskan speciellt för dom och dra ner på packningen avsevärt. Men jag har ofta flera jobb varje dag så även denna dag. Då måste jag ha med mig mycket för att kunna trolla fram allt kunden kan tänkas behöva. Det är nämligen inte alltid uppdragen föregås av noga planerade möten. För MIG menar jag. Jag kommer ofta in som en av dom sista spelarna. Man är kreativ på plats.

Här är så gott som hela kitet av produkter som faktiskt har blivit standard på denna produktionen. Linda älskar Chanel. Soo do I! Men det finns så många andra fantastiska produkter jag presenterat för henne.

*MAC ansiktsvatten

*MAC Prep+Prime fukt

*Vitalumiere från Chanel är en bas som jag kan kontroller och lägga olika tjockt beroende på var vi behöver täckning.

*MAC har sin concealer jag inte kan vara utan, Pro-Longwear.Jag föll pladask när den kom och jag älskar att jobba med den. Elastisk är den. Torkar aldrig upp och lägger sig i veck. Utan är följsam med huden.

*Jag fixerar inte med puder. Använder bara lite puder där jag ska följa med bronzing i puderform för att det ska glida på fint. Möjligen om det spricker upp lite och blir för blankt i pannan och på kinderna tar jag och mattar ner lite med transparant puder i kakform, även det Chanel. Men vi tycker båda om när huden känns helt ren.

*Chanels dosa med bronzingpuder i olika toner eftersom denna donna gillar se solkysst ut och det klär henne.

*Sensais solpuder använder vi också.

*ME mineral essence kommer penna i grafitgrått från.

* OCH NU: Lindas nya kärlek BIG BOLD mascara från Isadora. Hon är så glad för denna att hon inte vill ha annat. Den bygger fransar som ingen annan. Galna fransar!!!

*Min lilla fransböjare som jag haft i väskan säkert 17 år (dock ej samma verktyg). Jag hittade den på Screenface i London i mitten på 90-talet och jag har använd den sedan dess. COW sålde den tidigare. Men du finner den antagligen inte i butik i Sverige. Går att beställa på nätet. Corner eye lash curler. Perfekt för dig med korta raka fransar (som asiater till exempel). Olycksrisken att nypa tag i huden är minimal. 😉

*Essies underbara lack. Valde ett av deras nya höstlack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *