Marcel Marongiu, Mia Högfeldt. Anno 1987? 1988?

Jag satt hemma och rotade bland gamla bilder. Moa Schalin Lemhagen är så duktig på att lägga ut fina bilder på Facebook. Både bilder från förr och andra sköna inspirerar och sätter leende på läpparna, man minns och blir sugen på att fatta pennan för att rita på ngt eller sätta sig vid symaskinen….. Eller bara titta och njuta av hur genialiskt kreativa många är. Jag hittade roliga bilder på två vänner som var såååå små och oskyldiga (NOT). Tror att det är från 1987 eller -88. Hahaha. Tänk att vi inte åldrats en dag! På den tiden var vi ute var och varannan kväll. Här på Hamngatan 1. Moa var ju klubbdrottning på den tiden och det var ALLTID hett och kul! ALLA var verkligen där. BABY låg först på Kungsholmen, på S:t Eriksterrassen för att sedan gästspela på lite olika platser runt i stan. Jag satt i dörren på Hamngatan 1 och på Collage. ”Tjena” med allt och alla! Men jag har inte tänkt så mycket på att alla ”kände” mig för att få slinka in före kön eller för att slippa betala. Det förstår jag idag när inte många kommer ihåg mig från dörren. Idag har jag också ett stOOOrt antal kompisar och bekanta, men dom känner mig som Mia Högfeldt ”Puderludret med det stora hjärtat”. Det finns nog inte många näsor av de vi ser i media jag inte pudrat någon gång genom åren.


Ingen visste vad som väntade oss. Marcel var redan då fantastisk formgivare med sitt märke ”Creatis” Idag artistic director på Guy Laroche, (sedan 2007). Moa som alltid designat kläder och stylat. Är idag en av vår mest anlitade kostymör/stylist i landet. Hon vann Guldbagge för bästa kostym 2012 för filmen Kronjuvelerna som Moas syster Ella Lemhagen har regisserat. Moa beskriver sin stil som ”naiv rebellisk avant-garde”. Moa är en av mina absolut närmaste vänner sedan 25 år, gudmor åt Christopher, min förstfödda. Det var en magisk tid. Att ha varit med i en sådan kokande kittel av talanger. Det hade man ingen aning om då, man hade bara KUL!!! Men man ska inte bli sentimental när idag är fantastisk på så många vis måste man ta tillvara på alla härligheter som serveras ur dagens gryta.


Och IDAG är det dags för svenska ”Project Runway” på Tv3 i höst. Närmare bestämt 1 oktober klockan 20.00. Sofi Fahrman är programledare och Marcel tillsammans med vackra Rossana Mariano är expertdomare.

Läs mer här…

En tanke om “Marcel Marongiu, Mia Högfeldt. Anno 1987? 1988?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *