Modellen Annie Oliv delar med sig av…

…sina knep, Annie har i många år arbetat som modell och den erfarenheten tillsammans med husmorsknep hemmifrån har hon flera tips och råd som hon vill dela med sig till er: ”–Tjejer, hör på! Bara för att vissa av oss älskar att vara välkittade hemma i sminkskåpet behöver det inte betyda att alla saker där inne inte är lika multifunktionella som en schweizisk armékniv.”

 

Här kommer listan på vanliga produkter som du flesta har hemma som du kan använda till annat:

 

 • När dina tunna klänningar blivit statiska använd din HÅRSPRAY, till exempel klassikern Elnett som har en väldigt fin stråle. Din klänning kommer sluta klistra sig mot dina ben och vara så snygg som den ska vara.

 

 • Skoputsen är slut, ingen fara, applicera SILIKON-DROPPAR på en svamp och putsar nu skorna, nästan bättre än originalet. Dropparna skall vara de transparanta du har i hårtopparna.

 

 • När dina oäkta smyckesfavoriter börja tappa sin silver eller guldfärg så ger du dem ett skyddande lager av genomskinligt NAGELLACK. Detta kan man göra så fort man köpt dem i förebyggande syfte, då behåller de sin fina färg längre!

 

 • Fått en fettfläck på din ljusa matta? Det löser ditt TORRSCHAMPO. Se bara till att det är ett utan fyllningsfärg utan de ”vanliga”. Suger upp fläcken bums.

 

 • Har du fått en elak fläck från till exempel hårfärg på dina kläder. Ta din starkaste HÅRSPRAY och spruta en blöt fläck på plagget. Gnugga, spruta, gnugga och släng efter några vändor i tvätten.

 

 • Du har fått lim på något som inte ska ha lim på sig, saxen till exempel. Använd din NAGELLACKS-REMOVER med aceton. OBS! Akta bord och andra ytor som är målande och /eller lackade då dessa kan bli flammiga.

 

 • Fått en fläck på golvet efter en svart gummisula. Ta lite av din PEELING och gnugga försiktigt med ljummet vatten. Akta golvet under fläcken!

 

 • Din väskas handtag börjar bli slitet och du orkar eller har inte råd att köpa en hel burk med skinfett bara för ett litet handtag. Ta FÖRSVARETS hudsalva eller en annan riktigt FET HUDKRÄM. Det återfuktar och ger snabb sos-vård. Börjar handtaget gå sönder så lämna in väskan till skomakaren! Fungerar även på skinnjackans armbågar som lätt blir slitna, under väskan, grova sko som börjar se sina sista dagar och andra skinnsaker som inte riskerar att se flammiga ut.

 

 • Med ditt LÖSNAGELLIM kan du fästa strass-stenar som lossnar från smycken m.m.

 

 • Smutsigt tangelbord? Använd dina TOPS med lite diskmedelsvatten och kör runt mellan alla tangenter, inte för mycket fukt! Eller håll en våtservett med din PINCETT.

 

 • Med din engångshyvel eller med ett rakblad kan du med fördel ta bort noppor på koftor och dylikt, vara försiktig så du inte skadar trådarna i plagget.

 

 • När du inte har ditt strykjärn nära kan du försiktigt använda din PLATTÅNG för att dra ut små veck på klänningar, sjalar och annat som behöver plattas till. Undvik plagg i polyester och kör med låg värme. Akta tångens järn genom att undvika nitar och göra detta mer än när du måste.

Bild: Greg Sino

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *