Om du var vaken skulle jag ge dig

Solen tränger in i min lägenhet och fågelkvittret stiger i takt med att jag vaknar. Jag ligger ensam i min stora säng och låter tankarna vandra iväg. Radion startar i bakgrunden och pigga röster övergår i ett sorl.

Inga andetag, välkomnande doft eller en varm kropp vaknar intill mig. Inte den här morgonen. Just den stunden, när man precis vaknar tillsammans med någon man tycker väldigt mycket om är något jag saknar. Och jag tror att du känner igen dig.

Att vakna bredvid någon och att vakna bredvid någon man tycker väldigt mycket om är för mig som natt och dag. Det är (oftast) trevligt och fint att vakna bredvid någon. Men att vakna bredvid någon som får hjärtat att slå snabbare och fyller dig av energi. Det är något utöver det vanliga.

Nu var det länge sen jag hade den känslan. Men jag minns.

Att sakta vakna och känna en varm kropp intill är något fint. En doft som fyller mina lungor med välbehag och en andning som låter som musik i mina öron. Ett lugn fyller själen och fylls strax på med energi när en yrvaken blick möter min. De tindrande ögonen avger en värme som jag sällan upplevt och ett leende som gör mig knäsvag trots att jag ligger ned.

Fina minnen som ligger i det förflutna.

På senare tid har jag nosat på den där känslan, men den har aldrig infunnit sig helt. Varje gång är det något som inte riktigt funnits där. Vad kan jag inte riktigt sätta fingret på. Det är bara en magkänsla som avråder. Antar att jag blivit lite kräsen. Blir trots allt äldre och klokare.

Samtidigt är det väldigt mysigt att vakna med någon, och det tror jag du håller med om. Jag lämnar sängen och gör i ordning en stor frukost. Vrider upp volymen på radion som lämpligt nog spelar Fred Åkerströms klassiker ”Jag ger dig min morgon”. Jag öppnar balkongdörren och låter morgonluften fylla lägenheten samtidigt som strofen ”om du var vaken, skulle jag ge dig, allt det där jag aldrig ger dig, jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag”

Det är fint. Men att vakna själv är inte fel det heller.

Foto: Lina Eidenberg

Tycker du om att skriva? Är du sugen på att bli en del av GAZET redaktionen? Har du specialintresse och kunskap du vill dela med dig? Gazet innehåller ALLT som har med livet att göra och det är brett. Inredning, politik, hälsa, mode, trädgård, skönhet, djur, ekonomi….. Allt är intressant för oss. Skriv ett mail och berätta om dig och vad du vill och kan göra. redaktionen@gazet.se eller mia.hogfeldt@gazet.se.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *