Röda mattans hemligheter

Nästan varje filmstjärna som räknas idag har kontrakt med kosmetikaföretag. Idag är det inte bara unga flickor utan alla åldrar representeras av celebriteter som Jane Fonda, Catherine Zeta Jones, Scarlett Johansson, Jennifer Lopez och Charlize Theron för att bara nämna några. Dessa vackra kvinnor med skönhetskontrakt har hjälp av ett team som håller koll på vilka märken som funkar att synas med och i vilka sammanhang. Vi vill alla veta hemligheten bakom världens mest fotograferade kvinnors magiska stjärnglans. Vilka produkter använder dom? Den mest säkra källan är deras make-up artister. Det är såklart inte helt säkert eftersom även vissa av oss är knutna till ett varumärke eller till och med har egna produkter. Dom är några av branschens mest respekterade, anlitade och förtrogna när det gäller glamourösa ansikten med känslan av att utan någon större ansträngning plocka fram ett ”million-dollar-face”. Det är aftonmake-up som ska lyfta fram ett många gånger ”jetlaggat” ansikte. Som ska tåla starka lampor och hålla länge.

En av L´Óreals taleskvinnor Jennifer Lopez

För att kunna leverera detta använder vi en salig men kvalitetssäkrad blandning av produkter oavsett pris. Jag faschineras varje gång av att lyfta fram en persons vackrare jag. Inte bara de mest exklusiva och dyra produkterna används, tvärtom. Många är i allra högsta grad plånboksvänliga.

Vi  är många som håller hårt på våra favoriter. Vi leker och experimenterar ofta med nyheter för att alltid hålla oss ajour och för att man ständigt vill utveckla och utvecklas.  Får ofta frågor om vad vi använder så jag tänkte ge er lite insidertips. Om det funkar på röda mattan håller det garanterat på nattliga äventyr i familj och goda vänners sällskap.

Kollegor på hemmaplan och även utanför Sveriges gräns delar med sig av sina favoriter inför nyårsfesten:

Den djupaste hemligheten ligger i underlaget. En hud som utstrålar hälsa och lyster är förförande och halva jobbet är gjort.

Chanels Vitalumière  455 kr.  30 ml. samt Armani 470 kr. 30 ml. ger en jämn hudton utan att ta bort fräknar och livet i huden.

Klicka för att visa stor bild

Vill man ha en mattare yta är Diorskin Crystal Nude Natural Matte Skin Perfector 425 kr. en grym primer. LÓreals Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer 225 kr. likaså. Dessa ger en mattare sammetsfinish som föredras av vissa, kanske beroende vad man har på sig. Hjälper även make-upen att hålla sin fräschör längre.

Elizabeth Arden Ceramide Skin Smoothing Loose Powder

Fixera med ett löst puder från Elisabeth Arden 430 kr. som ger ett strålande skimmer utan att glittra. Det matta alternativet som är populärt är Make Up Stores lösa puder i natural 235 kr.

Ansiktsspray hjälper att ta bort en puderkänsla som ibland infinner sig precis efter applicering,  en snabb spritz från håll är allt som behövs. Sensai Kanebo Sensai Cellular Performance Hydrachange Mist 695 kr. En lyxig återfuktande spritz som komplement till hudvård under dagen eller/och över din make-up. För oss med lite torrare hud. Definitivt en GAZET favorit.

Guerlain Terracotta Moisturizing Bronzing Powder

För extra liv och djup på ett kvällsansikte är klassikern Guerlains Terracotta Moisturizing Bronzing Powder 480 kr. flitigt använt istället för rouge som kan bli för gulligt för kvällsbruk.

Nars Orgasm är ett måste på kinderna för ett naturligt rosigt och format face.

När det gäller ögonskuggor så känns det som att vi antingen går ”all in” eller ingen skugga alls. Och då pratar jag färg mina vänner. Att vi använder produkter är ingen fråga om. Med ingen skugga menar jag att det är naturliga färger som harmonierar perfekt med ditt ansikte. 

Laura Mercier Custom Compact etui med tre skuggor som du väljer efter dina egna färger och smak. 505 kr. Dosan passar även rouge och eyeliner i samma serie.

MAC har paletter från 4 skuggor och upp till  535 kr. Mycket mättade och ger ett tuffare och trendigare ansikte.
Christian Dior 5 Colour Iridescentes Eyeshadow, 5 Ögonskuggor
                                             

Skuggornas skugga som år efter år plockas fram ur make-up artisternas stora trunkar är Dior 5 couleur Eyeshadow palette. Här i 809 Petal Shine. Som är en skugga som ger perfekt lyster och gnista i ögonen utan att vara iögonfallande. 585 kr.
 Dolce Gabbana kontaktade branchens legend Pat Mc Grath för att ta fram en make-up kollektion. Det var en match made in heaven. Ögonpennan The eyeliner Crayon Intense är tricket för ett definerat öga. Mjuk utan att vara kladdig har den funnit sin väg in i make-up artisternas hjärtan.

Enligt esset Mary Greenwell så kräver olika franshår olika mascaror. Det är därför man så många gånger blir besviken på en produkt som din väninna har prisat till skyarna för att själv upptäcka att min gamla var bäst för dig. Diors Diorshow Waterproof Mascara 315 kr.är favorit hos proffsen. Det är även Lóreal Paris Million Dollar Lashes 165 kr.

Macs läppenna i fägen Brick 165 kr. Caroline Barnes  säger att många av oss sorterar bort läppennan för att vi är rädda för att få hård kontur eller tatueringskänslan vi fick på 90-talet. En mjuk linje är rätta vapnet att ta till för en celebritet sminka för att få en distinkt mun. –”Det är aldrig en linje det är en tonad duk/canvas”


                                           

Chanel Rouge Allure Laque 360 kr. Lisa Eldridge använder detta gloss för en djupare pigmenterad färg eller håll tillbaka på produkten och blotta för en lätt färgad mun.
Alla priser är cirkapriser.

Kontakt:

 • Chanel – Saether 08 564 88 900
 • Dior – 08 – 545 724 00
 • Dolce Gabbana – Harrods
 • Elizabeth Arden – +45 43 28 48 00
 • Georgio Armani – 08-58615200
 • LÓreal – 08-58615200
 • Laura Mercier – Cow 08-6111504
 • Mac –  08 545 127 40
 • Make Up Store – 08-58832200
 • Nars – Sephora
 • Sensai – 08-522 18 502
 • Guerlain – Saether 08 564 88 900

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *