Skarpa ögon

Älskar en perfekt eyeliner som ramar in ögat och får ögonfärgen att riktigt poppa. Det krävs precision, men övning ger färdighet och det är ingenting man ställer sig och gör innan ett viktigt möte eller en fest. Det är inte bara ögonfärgen som förstärks, speciellt i kombination med en skugga i kontrastfärg verkar ögonvitan ljusare och piggare. Men har du svårigheter att få produkten att få den raka precisa linje du vill? Har ögonpartiet djupa linjer så är det mkt svårare. Öva, öva, öva…..

OCH ha dessa råd i bakhuvudet:

Perfekt konsistens:

En liner som är flytande eller gele är att föredra kring det mycket känsliga ögonpartiet med tunnare hud än i övriga ansiktet. Det ger ett hårdare intryck en starkare look än en eye-liner penna.

Få på den:

Arbeta från det yttre hörnet och dra in mot näsan. Håll mjukt ner huden under ögan för att hålla huden stilla och använd korta fram-och -tillbaka strykningar för att skapa en precis linje. Upprepa på locket genom att försiktigt hålla huden stilla för en stabilare applicering.

Fokus:

Låt ögat vandra åt olika håll för att hjälpa dig få huden slät när du lägger linjen. Undre linjen gör du lättast med hakan sänkt och blicken uppåt in i spegeln. Motsatt gäller för övre raden; men se åt motsatts riktning som du arbetar på. T.ex; höger öga, då ser du åt höger om du jobbar i innervrån. Du vrider alltså näsan och tittar åt höger in i spegeln. Tvärtom för yttervrån. V:et i innervrån får du till om ser rakt in i spegeln.

Avslutning:

Städa upp lite ojämnheter och kladd med en bomullstop fuktad med lite lotion eller vatten på. Finns olika penslar för eyeliner, de flesta har medföljande i skruvtippen och ofta är dom tillräckliga. Men jag är kräsen och är van vid bra verktyg och vissa gör inte produkten rättvisa. Så kommer produkten i burk eller har större öppning använder jag snedskuren tunnare ögonbrynspensel. Linda Mehrens har helt underbara, www.lindamehrens.nordicshops.com.

Terre d'Oc Eye Liner

Den ekologiska Terre dÒc Eye Liner cirka 180 kr. fick toppbetyg av vår panel, penseln vara aningen kraftig.  Men alla var positivt överraskade. Sitter hela dagen fast den inte är vattenfast.

IsaDora Glossy Eyeliner
Budgetalternativet Glossy Eyeliner cirka 95 kr. från Isadora är vattenfast och oparfymerad. Applikatorn är lättanvänd. Riktigt prisvärd.

Shiseido Makeup Automatic Fine Eyeliner

Den lyxiga The Makeup Fine Eyeliner cirka 365 kr från Shiseido. Pennan/hylsan köper man refill till och det är stort plus. Ligger mycket bra i handen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *