Röda läppar Emilia de Poret

Hur gör man …..

Denna film spelades in vintertid vilket gjorde att huden törstade efter fukt. in i värmen, ut i kylan omvartannat ger huden dålig förutsättning att komma i balans. Men fuktmasker och en rikare (fetare) kräm på natten brukar kännas riktigt behagligt och lindra irritation till följd av torr hud.

Fnasiga läppar hör mer till regel än undantag under vinterhalvåret. Det råder du bot på genom att ute i kylan lägga fett/cerat på läppen som kapslar in hudens naturliga oljor. Det är mest förebyggande. Är du redan fnasig bör du pejla/skrubba läppen med en tandborste eller frottéhandduk för att få bort döda hudceller. Massage känns ju även bra.

När du avlägsnat torr hud och vallat med trutsmörj är det dags för pigment.

Som jag sa i filmen att dra lite åt rött i kontrast till din egen är en bra regel när man börjar söka sin favorit bland röda stick. Det finns en djungel av stick där ute.Jag är förtjust i mättade matta stift. Men på en frasig läpp kommer den att inte att kunna riktigt komma till sin rätt utan välj då en mer blank produkt. På en torr läpp kommer den att ge ett torrare intryck (och känsla).

Longstayprodukt finns idag bland många märken. Att lägga läppenna runt kontur för form är bra för att få perfekt form på läppen, att fylla i hela läppen med penna gör att läppen håller sig längre.

Det gamla knepet med att måla, pudra, måla, pudra, blotta är klart hållbart än. MEN på en torr läpp känns det tokigt. Och idag finns produkter som håller förträffligt bra.

Lycka till Hotlips!