Om Mia

Jag började arbetslivet som frilansande hår & make up artist för MIKAs under nästan 20 år. Sedan början av 90-talet. Samarbetet var inriktat på mode- och reklamjobb. I mitt galleri av människor jag har jobbat med finns kända profiler med så skilda stilar som Blondie och Carola, Val Kilmer och Ola Rapace.

Jag växte upp med mode och skönhet. Min mamma var modell och lät ofta min bror och mig följa med henne på jobb. Minns doften av hårspray, ljudet av klackar, bländande blixtar och spänning i luften. Det är fortfarande en miljö jag älskar att vara i.

Det mest uttrycksfulla som finns är naturligtvis det mänskliga ansiktet. För mig som vill uttrycka, forma och skapa, är make-up och hårstyling väldigt spännande och givande.

Genom De begåvade människor jag möter och har förmånen att arbeta med, närs det kreativa av magi och kärlek. Allt detta ger mig härliga dagar på jobbet!

Jag har rest världen runt på olika uppdrag. Jagat apor i tropikerna för att de stulit utrustning. Fiskat efter oumbärliga nycklar som drunknat i djup snö. Mitt i allt detta är jag psykolog, coach, mamma och kompis.

Och mest inspirerande och givande av allt, och av alla dessa upplevelser är förstås alla möten. Med människor från den fina redaktionen, reklambranschen och all världens yrken. Med människor som är artister, politiker och skådespelare.

En dag på jobbet är alltid, alltid helt ny och innerligt inspirerande.

Här börjar vår resa!

/Mia Högfeldt


Några av mina kunder


Godmorgon! Min ”to-do-list” på mig själv: 
1. Många i min ålder pratar om att dom skall börja säga ja till saker. Jag skall börja säga NEJ. Har aldrig tvekat och alltid hoppat på allt oavsett om ngn behövt eller frågat ngt. “Bending-over-backwards” är mitt mellannamn. Jag står och övar in i spegeln; NEJ!!! (Det är sant! 🤪)
2. Jag är inte såååå gammal ännu men har tappat grace, har ont, förfallit. Inte så konstigt med tanke på vilken väg livet tog. Men att jag idag är snäll mot mig själv. Jag lyssnar på smärta, trötthet, hunger till och med. Tidigare gav det mig ”superkrafter” att köra på. Gör så även idag för att få saker gjorda. Men inte på bekostnad av mig själv. Det har inte handlat om brist av egenvärde som många säger till mig. TVÄRTOM! Att jag är stark, jag vågar knappt skriva ut det, starkare än de flesta andra har det verkat då så många inte hinner, orkar, klarar.... Då har jag känt att det varit mitt förbaskade ansvar som medmänniska, mamma, vän, dotter.... Att ”just-do-it” eftersom det varit svårt för andra och jag då lätt som en plätt utan problem kan avsluta, ta över eller vad det nu har handlat om. Detta faller ganska nära under punkt 1, men tål att upprepas. 
3. Jag har lagt ribban så mkt lägre på mig själv och mina prestationer. Håller ÄNDÅ en väldigt hög lägsta nivå.😉
4. Jag ger min kropp vila. 
5. När jag har mått så dåligt, tillintetgjord, utnyttjad så har det hjälpt att inte tillbringa tid i spegeln. Ett knep för mig att inte påminnas om saker som skadar, gör mig ledsen. Hjälpte mig, men resulterade i taskigt plockade ögonbryn och en hel del påpekanden om mustasch- och skäggväxt. 
6. Att släppa saker fast det inte är klart! Det gör fortfarande fysiskt ont. 😅 Men har öppnat en heeelt ny värld för mig. 
8...... 
Fortsättning pågår hos mig själv hela tiden. 

Önskar att ni alla har en fin dag. ❤️
Godmorgon! Min ”to-do-list” på mig själv: 1. Många i min ålder pratar om att dom skall börja säga ja till saker. Jag skall börja säga NEJ. Har aldrig tvekat och alltid hoppat på allt oavsett om ngn behövt eller frågat ngt. “Bending-over-backwards” är mitt mellannamn. Jag står och övar in i spegeln; NEJ!!! (Det är sant! 🤪) 2. Jag är inte såååå gammal ännu men har tappat grace, har ont, förfallit. Inte så konstigt med tanke på vilken väg livet tog. Men att jag idag är snäll mot mig själv. Jag lyssnar på smärta, trötthet, hunger till och med. Tidigare gav det mig ”superkrafter” att köra på. Gör så även idag för att få saker gjorda. Men inte på bekostnad av mig själv. Det har inte handlat om brist av egenvärde som många säger till mig. TVÄRTOM! Att jag är stark, jag vågar knappt skriva ut det, starkare än de flesta andra har det verkat då så många inte hinner, orkar, klarar.... Då har jag känt att det varit mitt förbaskade ansvar som medmänniska, mamma, vän, dotter.... Att ”just-do-it” eftersom det varit svårt för andra och jag då lätt som en plätt utan problem kan avsluta, ta över eller vad det nu har handlat om. Detta faller ganska nära under punkt 1, men tål att upprepas. 3. Jag har lagt ribban så mkt lägre på mig själv och mina prestationer. Håller ÄNDÅ en väldigt hög lägsta nivå.😉 4. Jag ger min kropp vila. 5. När jag har mått så dåligt, tillintetgjord, utnyttjad så har det hjälpt att inte tillbringa tid i spegeln. Ett knep för mig att inte påminnas om saker som skadar, gör mig ledsen. Hjälpte mig, men resulterade i taskigt plockade ögonbryn och en hel del påpekanden om mustasch- och skäggväxt. 6. Att släppa saker fast det inte är klart! Det gör fortfarande fysiskt ont. 😅 Men har öppnat en heeelt ny värld för mig. 8...... Fortsättning pågår hos mig själv hela tiden. Önskar att ni alla har en fin dag. ❤️