Om Mia

Jag började arbetslivet som frilansande hår & make up artist för MIKAs under nästan 20 år. Sedan början av 90-talet. Samarbetet var inriktat på mode- och reklamjobb. I mitt galleri av människor jag har jobbat med finns kända profiler med så skilda stilar som Blondie och Carola, Val Kilmer och Ola Rapace.

Jag växte upp med mode och skönhet. Min mamma var modell och lät ofta min bror och mig följa med henne på jobb. Minns doften av hårspray, ljudet av klackar, bländande blixtar och spänning i luften. Det är fortfarande en miljö jag älskar att vara i.

Det mest uttrycksfulla som finns är naturligtvis det mänskliga ansiktet. För mig som vill uttrycka, forma och skapa, är make-up och hårstyling väldigt spännande och givande.

Genom De begåvade människor jag möter och har förmånen att arbeta med, närs det kreativa av magi och kärlek. Allt detta ger mig härliga dagar på jobbet!

Jag har rest världen runt på olika uppdrag. Jagat apor i tropikerna för att de stulit utrustning. Fiskat efter oumbärliga nycklar som drunknat i djup snö. Mitt i allt detta är jag psykolog, coach, mamma och kompis.

Och mest inspirerande och givande av allt, och av alla dessa upplevelser är förstås alla möten. Med människor från den fina redaktionen, reklambranschen och all världens yrken. Med människor som är artister, politiker och skådespelare.

En dag på jobbet är alltid, alltid helt ny och innerligt inspirerande.

Här börjar vår resa!

/Mia Högfeldt


Några av mina kunder


SnyggTrygg hälsar på hos @ahlens där knep och tips kommer dyka upp i sommar.
.
Snabb sommarmake-up som tål sol och håller i värmen: 

Först vill jag säga att BUS-produkter är toppen då man får sommarkänslan utan att bränna huden. (Ida Warg Face Lotion Self Tan till exempel. Återkommer med ett separat brun-utan-sol inlägg). Använd en foundationborste (Real Techniques rundade är SUPER) för jämnare applicering samt för att slippa missfärgade naglar och händer.
-Bobbi Brown Primer Plus Protection spf50, ger en bra grund om du behöver/vill följa med en foundation. Men även för sig själv är det en tacksam produkt som ger fint lyster fast den håller ändå huden på mattan när det gäller blänk.
-Max Factor bronzestick, Miracle Sheer Gel Bronzer är en väldigt bra allround produkt. Ger contour och solkänsla samt dubblar som ögonskugga och lite tint på läppen beroende på vilken färg du själv har och vill leka med. Även denna jobbar jag in med pensel.
-LH (Linda Hallberg) Cosmetics Svart ögonpenna är en vattenresistant penna jag lägger på vattenlinjen längs fransroten på ögonlocket för att ge tryck i ögat utan att lägga liner eller skugga. Får fransarna att kännas tjockare då rötterna svärtas.
-Shiseido ögonfransböjare är den fransböjare jag varit mest trogen alla år. Inga vassa kanter och med en rundad form som passar mitt öga bra.
 -Max Factor Masterpiece Vattenfasta Mascara är en klassiker och jag tycker om borsten den har då jag verkligen kommer riktigt nära fransrötterna. Det är också en trevlig ”stav” att arbeta med för att komma åt i hörnen. Kom ihåg bara att inte vara för generös med feta, kladdiga produkter nära ögonen då det lätt hamnar på fransarna och gör att mascaran, oavsett vilken, får taskigt fäste och hamnar under ögat istället på att stanna på fransarna. Jag har ett knep för detta om det händer; transparent löst puder med en luftig mindre pensel för att absorbera fett på fransarna. Pudret fungerar då som en primer.
-På läppar och ögonbryn använder jag samma produkt. Ett för läpparna mjukgörande och för ögonbrynen för strukturen: Läppcerat eller ansiktsstick med spf50.

Du hittar ALLA produkter på www.ahlens.se 
.
#snyggtrygg #åhlens #miahögfeldt
SnyggTrygg hälsar på hos @ahlens där knep och tips kommer dyka upp i sommar. . Snabb sommarmake-up som tål sol och håller i värmen: Först vill jag säga att BUS-produkter är toppen då man får sommarkänslan utan att bränna huden. (Ida Warg Face Lotion Self Tan till exempel. Återkommer med ett separat brun-utan-sol inlägg). Använd en foundationborste (Real Techniques rundade är SUPER) för jämnare applicering samt för att slippa missfärgade naglar och händer. -Bobbi Brown Primer Plus Protection spf50, ger en bra grund om du behöver/vill följa med en foundation. Men även för sig själv är det en tacksam produkt som ger fint lyster fast den håller ändå huden på mattan när det gäller blänk. -Max Factor bronzestick, Miracle Sheer Gel Bronzer är en väldigt bra allround produkt. Ger contour och solkänsla samt dubblar som ögonskugga och lite tint på läppen beroende på vilken färg du själv har och vill leka med. Även denna jobbar jag in med pensel. -LH (Linda Hallberg) Cosmetics Svart ögonpenna är en vattenresistant penna jag lägger på vattenlinjen längs fransroten på ögonlocket för att ge tryck i ögat utan att lägga liner eller skugga. Får fransarna att kännas tjockare då rötterna svärtas. -Shiseido ögonfransböjare är den fransböjare jag varit mest trogen alla år. Inga vassa kanter och med en rundad form som passar mitt öga bra. -Max Factor Masterpiece Vattenfasta Mascara är en klassiker och jag tycker om borsten den har då jag verkligen kommer riktigt nära fransrötterna. Det är också en trevlig ”stav” att arbeta med för att komma åt i hörnen. Kom ihåg bara att inte vara för generös med feta, kladdiga produkter nära ögonen då det lätt hamnar på fransarna och gör att mascaran, oavsett vilken, får taskigt fäste och hamnar under ögat istället på att stanna på fransarna. Jag har ett knep för detta om det händer; transparent löst puder med en luftig mindre pensel för att absorbera fett på fransarna. Pudret fungerar då som en primer. -På läppar och ögonbryn använder jag samma produkt. Ett för läpparna mjukgörande och för ögonbrynen för strukturen: Läppcerat eller ansiktsstick med spf50. Du hittar ALLA produkter på www.ahlens.se . #snyggtrygg #åhlens #miahögfeldt