Lets talk about sex baby

Kraven vi ställer på varandra och oss själva, när det gäller sex, ökar hela tiden. Missionären? Nej tack, jag vill ha en sexgunga i taket.
Unga tjejer vill operera sina blygdläppar och bleka sitt anus. Vi verkar ha gått vilse helt i sexdjungeln.

Vi behöver släppa våra höga krav och våra skuldkänslor. Ingen, absolut ingen, är perfekt. Vi borde tillåta oss själva att få vara kåta, utan skuld och krav, att älska på våra egna villkor. Njuta av smekningar utan krav på ett vältrimmat könshår eller framtida giftermål. Se sex för vad det kan faktiskt kan vara: helande, välgörande, livsförlängande och alldeles, alldeles underbart.

Fast även om vi släpper skuldkänslor och orimliga krav betyder det ju inte att vi ska börja springa runt som kåta vildar på stan.

Sex handlar otroligt mycket om att ta hänsyn till sin partners känslor lika väl som till sina egna. Att bara göra saker som vi själva vill göra, eller att inte lura någon till att göra något de egentligen inte vill. Att njuta av att vara nära någon annan behöver heller inte alltid betyda samlag. Vid lätt och kärleksfull beröring utsöndras hormonet oxytocin, som ger ett skönt lugn. Tänk på hur skönt det är att bli smekt över håret eller kliad på ryggen.

När vi blir upphetsade utsöndras ämnen som noradrenalin och dopamin tillsammans med en amfetaminliknande substans i hjärnan som heter fenyletylamin. Dessa ämnen påverkar lustcentret i hjärnan och får oss att känna ett lyckorus. Vid orgasm gör hormonerna oxytocin och endorfiner oss lugna och lyckliga.

Sex är faktiskt också en livsförlängare. Forskare i England och på Irland har kommit fram till att män som har sex minst två gånger i veckan minskar risken för hjärtinfarkt med hela 50 procent.
Inget säger att detta inte också gäller kvinnor.

Även om vissa religioner vill framhålla att sex endast är till för produktiva ändamål så vet ju alla att sex kan användas endast för njutnings skull. Fast alla vet inte att sex även har läkande egenskaper. Huvudvärk som beror på stress och spänningar lindras bäst med sex. Marvin Gaye visste vad han sjöng om med sin Sexual Healing. Så från och med nu kan vi väl förpassa frasen; ”Älskling, inte i kväll, jag har huvudvärk” till byrålådan.

Att vara utan partner behöver inte betyda att man måste vara utan sex. Smekningar och orgasm kan du ju faktiskt få hemma på egen hand. Och du, inga skuldkänslor nu – fina flickor onanerar visst!

Bara du kan bestämma om det känns rätt för dig att ha ett one-night-stand. Sex för en kväll kan vara något otroligt häftigt, om båda är med på vad som gäller. Tänk dock på att det finns många charmörer där ute som tror att de får dig i säng om de kan få dig att investera känslor i spelet. Något som efteråt lämnar dig naken och lurad.

Oavsett vad du väljer att göra så kom ihåg att om du är ärlig mot både dig själv och andra och släpper höga krav och skuldkänslor så kommer sex att vara något underbart som får dig att både må bättre och leva längre.

Av: Kristina Pettersson 

En tanke om “Lets talk about sex baby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *