När jag i början av året fick träffa familjen Crawley för första gången föll jag som en fura. Jag missade inte ett avsnitt. Varje kväll ett nytt avsnitt visades sparade jag mig tills det jag gick och la mig. Jag hade datorn på sängbordet vid min sida och om Janne sov över hos mig väntade jag till nästa kväll (han delar inte alls min smak i dramaserier). Jag längtade och var lycklig varje sekund jag fick lära känna livet och människorna på Downton Abbey eller slottet Highclere i Oxforshire som det egentligen heter där huvudlocation för inspelningen äger rum.  Det lustiga var att ingen visste vad jag talade om när jag berättade om denna otroligt fängslande serie.

Bestört såg jag sista avsnittet i våras och fick vänta tills nu i höst, för en månad sedan började säsong två. Tålmodigt har jag väntat vecka efter vecka. Jag har legat sömnlös ett större antal nätter och det finns inte så mycket att se på datorn trots ett stort antal kanaler då jag inte är road av dokusåpor och sport. Så jag fick ett infall häromdagen, jag googlade Downton Abbey. Konstigt att jag inte gjort det tidigare kanske man kan tycka, jag googlar ju ALLT annat. I jobbet är det ett utsökt verktyg att förbereda sig inför möten och olika projekt. Nog om det.

                                                                                                                                   En av mina favoriter; Mary (Michelle Dockery).

Jag fann länkar till säsong två. Alla nya avsnitt fanns att se på nätet. Jag har aldrig haft ett filmmaraton som många av mina vänner hade när dom var yngre. Men jag var inte färdig med episod 8 av säsong 2 förrän vid halvsex på morgonen. Det var en tuff nästföljande dag. Men jag hade haft väldigt mycket motgångar och fick tankarna på annat för en natt. Sorgsen kände jag att ”så var det med det”. Jag hoppas på att det ska dyka upp någonting annat jag tycker lika mycket om. Och så nu ikväll efter jag sett ”Anklagad” på STV-play snubblade jag över en notis som ger oss fans goda nyheter då det meddelas att det BLIR en säsong till åtminstone, eftersom den har fått mottagande över förväntan kan det även blir en säsong 4. Så länge tittarna inte sviker så. Åååååh hoppas.

Vill tipsa om att om ni ska se alla avsnitten får ni hoppa mellan olika bolag/siter, eftersom det är tidsbegränsat för ickebetalande tittare. Nu när jag skriver kändes det dumt, men jag skulle ju ”bara”…… Låter som Alfons nu. Men här hittade jag möjlighet att se hela säsongen:

http://www.tv-links.eu/tv-shows/Downton-Abbey_24131/

Har ni missat ”hyllning till Downton” av lysande Kim Catrall och Jennifer Saunders? Deras tolkning i BBC:s Comic Relief:

 http://www.youtube.com/watch?v=r5dMlXentLw&NR=1

För er som är ännu tokigare och vill besöka slottet kan göra det i guidad tur från London, med start vid Glousester Rd Station där turen också avslutas. Eller om ni så önskar med er egen privathyrda bil, för att få rätta helhetskänslan. Din chaufför kommer att vara Branson.

För mer information gå in på länken här under.
http://britmovietours.com/bookings/downton-abbey-tour/

En tanke om “

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *