Nya tag –

TÄNK livsstil i stället för banta!

 

Långhelgernas tid är förbi och vi har massor med långa härliga veckor framför oss.

Veckor då vi kanske ska börja med nya vanor.  Många av oss avger löften inför det nya året. De vanligaste löftena har med hälsa att göra, sluta röka, gå ner i vikt e t c.

 

Kanske känner Du Dig extra trött efter helgerna, mycket stillasittande och för mycket mat. Det kan vara svårt att stå emot vad som bjuds och ofta blir det många möten med familj och vänner.

 

Kom i form, Gå snabbt ner i vikt, Banta rätt, Gå Dig i form, Ät nötter och frön, Minska på kolhydraterna.  Löpsedlar, tidningar och internet lockar oss dagligen med massor av tillrop som ska göra oss unga, starka, smala, friska, lyckliga och vackra.

 

Det är verkligen svårt för gemene man att hänga med på allt. Och hur vet vi att vi väljer rätt?

 

Vill Du få bättre hälsa, må bättre, bli smalare och känna Dig frisk och stark, så finns det inga genvägar eller mirakelkurer.

Därmed inte sagt att det behöver vara jobbigt,

MEN det är viktigt att Du trivs och har roligt med det Du gör för att uppnå det Du vill.

Det fungerar, alla kan finna sin väg för att få ett bättre välmående och hälsa.

 

För att gå ner i vikt och dessutom stanna kvar i din trivselvikt så är det absolut viktigaste att Du lägger om Din livsstil. Vad som behöver göras och hur mycket är beroende av hur det ser ut i dag och vad Du vill uppnå.

Olika bantningsmetoder brukar oftast resultera i att man efter en tid är tillbaka där man startade eller t o m har lyckats få några ytterligare kilon. Ofta luras man också av att det ska gå snabbt och när vi nått vårt mål är vi strax tillbaka i ursprungliga vanor.

 

Bestående framgång når Du genom att leva i energibalans. D v s energi in ska vara lika med energi ut.  Det kan ta en stund att lära sig vad som påverkar, men det finns bra verktyg på webben, som både är enkla, billiga och roliga att använda.  Då ser Du direkt svart på vitt vad Du kan ändra på.  Se ytterligare information nedan om FriskFräschFri klubben.

 

Några råd inför start av förändring

 

1. Bestäm Dig – att vara motiverad och ha bestämt sig att genomföra en förändring

är det absolut viktigaste.

 

2. Ändra inte allt på en gång – små förändringar kan ge stora resultat.

Fundera på vad som gjort att Du gått upp i vikt.  Vad äter jag? Hur ofta rör jag mig?

Förstår Du var problemet ligger så är det mycket lättare att göra något åt det och även lyckas.

 

För att analysera kost och aktivitet finns det bra och billiga verktyg på internet.  Viktklubbar där man registrerar kost och aktiviteter.  Utmärkta hjälpmedel som snabbt ger kunskap om vad det är som påverkar och hur jag kan påverka min vikt.  (Ex. FriskFräschFri klubben, som lämnar 10% rabatt till Gazet läsare, se vidare information nedan).

 

3.  Genomför förändring – planera in den i dina vanor

Börja med att testa planen en vecka eller två. Följ upp och justera.

 

4.  Var beredd på att ta nya tag / ge inte upp

Förbered Dig på att det kommer motgångar, dagar då Du äter sådant Du bestämt att Du inte ska göra.  Du kör inte det träningspass Du bestämt Dig för också vidare.

Motivationssvackor kommer för alla och det är helt normalt. Det viktiga här är att vara förberedd och att inte deppa ihop och ge upp. Det kan vara svårt att vara perfekt varje dag.

 

FriskFräschFri klubben

 

Klubben erbjuder bl a ett kost- och aktivitetsverktyg, som är enkelt att använda. Det används inom flera friskvårdsutbildningar och av Karolinska Institutet i olika forskningsstudier.

 

Adress: www.friskfraschfri.se

 

Rabatt: Ange Gazet då Du anmäler Dig som medlem så erhåller Du 10 % rabatt under januari och februari 2012.

Avdragsgillt för företag: Medlemskap faller under samma regler som kostrådgivning och är avdragsgillt för företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *