GAZETs göra slut manual

Du har jobbat på att relationen ska funka en längre tid nu och börjar inse att det ändå inte kommer att funka.  Du börjar tänka att det nog är bättre att bryta upp och gå skilda vägar. Det kommer att göra ont eftersom du inte bara älskar din partner,  din partner har även varit en nära vän under er tid tillsammans. Tanken smärtar när mycket tid, energi och kärlek är investerat i relationen. Att se förhållandet falla i kras är mer plågsamt än du mäktar med. Men har du en gång bestämt dig, stå då fast vid ditt beslut och fullfölj det. Det bästa stället att göra slut på är inte hemma hos dig. Att både be dig partner att acceptera uppbrottet och lämna ditt hus är inget snyggt. Träffas på neutral mark. Ha förståelse för att det är tufft att bli lämnad, det är oftast svårt för båda men den som bryter har ju haft tid att vänja sig vid tanken på att skiljas. Att bli lämnad kommer oftast lika oväntat som en örfil och känns därefter också. Att skiljas som vänner är absolut att eftersträva, ni har varit viktiga för varandra och kommer att kunna vara så i framtiden också men i annan form.

 

Här är några goda råd på hur ni får ett snyggt och vänskapligt avslut:

– Ta inga breaks eller time-outs. Det fungerar aldrig. Att ta en break är bara ett prelude till uppbrott. Ta tag i det och gå vidare. Time-out perioder är en märklig tid. Man är varken av eller på i relationen vilket är väldigt förvirrande. Sätt dig aldrig i denna situation.

– När du fattat beslutet. Prata med din partner. Tala om för henne/honom hur du känner inför hela situationen. Berätta om alla problem du har upplevt i ert förhållande. Viktigt är att man inte bara lämnar den andra undrande.

– Om ni båda känner att ni närmar er en lösning, så är det bra. Annars bestäm gemensamt att bryta upp. Detta låter som en cliché, men det är inte mindre sant för det; att bryta på samma sätt som ni inledde relationen… Som vänner.

– Låt din partner veta att du vill förbli vänner. Men att ni kommer inte längre finnas för varandra nu när ni ska finna era egna vägar. Men försökra honom/henne att ni kommer att återuppta kontakten efter en tid.

– Försök att avsluta med en kram.

– Se till att reda upp alla gemensamma konton, dubbla kreditkort och annat viktigt. Gå igenom allt tillsammans se till att viktiga dokument överlämnas till rätt personer. Om ni har en delad rörelse, se till att göra kopior på allt så att båda har ordning på alla papper. Om ni arbetar bra tillsammans finns det ingen anledning att avsluta den relationen. Se till att lösa scheman och annat praktiskt på jobbet så att ni båda vet vad som gäller så att ni inte behöver träffas mer än ni behöver i början.

– Om ni delar arbetsplats kan det bli lite obekvämt. Försök att undvika att stöta på varandra de första veckorna. Det kommer att bli lättare och lättare med tiden.

– Om ni äger stora egendomar gemensamt, fatta beslut om ni ska sälja och dela på vinsten eller om någon ska sälja sin del till ditt  blivande ex för att han/hon vill behålla det som sitt hem även i framtiden.

– Ge inte tillbaka saker du har fått under er tid ihop. Det är ganska lågt. Ge bort dom till någon annan om du inte klarar att ha det kvar. På det viset slipper du bli påmind.

–  Försök inte få tillbaka det du gett din partner under ert förhållande, det är ännu lägre.

– Hindra inte era gemensamma vänner att träffa honom/henne. Dom är inte involverade i detta.

– Inte heller era familjer ska stoppas från att umgås med honom/henne. Det kommer att bli riktigt otrevligt om du gör så.

– Skicka inte sms och fråga hur han/hon har det. Kolla inte heller upp om han/hon går på date eller om han redan träffar någon annan.

Att skiljas är något av det svåraste man kan gå igenom i en relation. Men när beslutet en gång är fattat, stå fast vid beslutet. Det är lätt att falla tillbaka till att vara älskare. Men påminn dig om att det är bäst för er båda att avsluta helt. Om ni verkligen är menade för varandra kommer ni till en punkt då ni båda inser det och jobbar gemensamt för att få det att funka. Till dess är det bäst att förbli vänner och leva era separata liv.

 

 

Bild: The Break-Up / Island World

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *